Rendezvény – Gördülő Zöldítő

A Gördülő Zöldítő program célja

A hazai erdőgazdaságok és nemzeti park igazgatóságok által üzemeltetett erdei iskolák „házhoz szállítása”.  A megvalósítás során megyeszékhelyek óvodáiban, általános iskoláiban interaktív előadások kerülnek megtartásra, melyek keretén belül játékos módon, a gyerekeket bevonva nyújtunk információkat a 30-50 km-en belül elérhető erdei iskolákról, programjaikról, az erdő- és vadgazdálkodás sajátosságairól.  Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy nem akarjuk átvenni az erdei iskolák szerepét, kizárólag azok munkáját, eredményességét és kihasználtságát szeretnénk segíteni, bővíteni.

Alapítványunk tagjai és segítői folyamatosan nyomon követik hazánkban a természet megismerésére, a vele való együttélésre és a fenntartható használatára vonatkozó programokat. A Földművelésügyi Minisztérium által kezelt erdei iskolai program kiemelkedik a hasonló, sokszor minősítés nélkül működő ismeretterjesztő előadások, terepi foglalkozások sorából. Véleményünk szerint fontos és egyben elengedhetetlen, hogy a jövő nemzedékeit és az érdeklődő felnőtteket olyan szakemberek kísérjék ezen útjaikon és adjanak válaszokat kéréseikre, akik helyben dolgoznak, ismerik a természeti, helytörténeti és a kapcsolódó regionális értékeket.

Tapasztalataink szerint az erdei iskolai programokról szóló információk sajnos még mindig csak a társadalom internet használóinak egy részéhez jutnak el. Ezen felismerés alapján született a későbbiekben ismertetésre kerülő kommunikációs tervünk.