Pedagógus továbbképzés a Miklóssy János Sportközpontban

ÚJ PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉSEK INDULNAK TANÍTÓK ÉS TANÁROK SZÁMÁRA

 

A Magyar Diáksport Szövetség – egyrészt a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, másrészt a Magyar Kézilabda Szövetséggel együttműködésben − 30 órás, ingyenes, akkreditált pedagógus- továbbképzési programokat indít tanítók és tanárok számára 2017 évben, a Dél-alföldi Régióban:


1. „Az alsó tagozatos “Grassroots” labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai – alkalmazása az iskolai testnevelésben”
2. „A Grassroots” labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai az 5-12. évfolyam iskolai testnevelésében” illetve
3. „A szivacskézilabdázás oktatás módszertani alapjai az iskolai testnevelésben” címmel.


Az iskolai labdarúgás, illetve a szivacskézilabdázás új, 2016. szeptemberétől már az iskolákban is használható alternatív kerettanterveihez kapcsolódó tanfolyamok során a résztvevők megismerhetik a „Grassroots” labdarúgás és a szivacskézilabdázás programjának 1-4. évfolyamra vonatkozó céljait, fejlesztési feladatait, elméleti és módszertani alapjait, a kapcsolódási és fejlesztési lehetőségeket a felső tagozatos oktatás kapcsán, illetve – a labdarúgás esetében –az 5-12 évfolyamokra vonatkozó hasonló tartalmakat.


Célunk, hogy a képzésen résztvevők képessé váljanak iskolai körülmények – a mindennapos testnevelés délutáni időszakban kiváltható labdarúgás órakeretei között „Grassroots” labdarúgás és szivacskézilabda specifikus tanórák, foglalkozások vezetésére továbbá, hogy tudják alkalmazni a tanulók életkori és fejlődési jellemzőihez igazodó, differenciált foglalkoztatási formákat, élményszerű és változatos tanulásszervezési eljárásokat. Reméljük, hogy a képzésre jelentkezők is megerősítik majd a továbbképzések elvégzését követően, hogy olyan alapvető gyakorlati (technikai és taktikai) tudásnak jutottak birtokába, amellyel képessé váltak a tematikai egységekben rögzített tartalom oktatására.


A labdarúgás képzést sikeresen elvégző pedagógus jogosult az MLSZ Bozsik Intézményi Labdarúgó Utánpótlás-nevelési programban sportcsoportvezetői feladatok ellátására. Az erre jogosító igazolást a Bozsik Intézményi program vezetője, az „MLSZ Grassroots szervezői” tanúsítványt az MLSZ Felnőttképzési Intézete adja ki.
A képzésen nagyon sok gyakorlati elem van, amelyek jelentős része játék, amit a mindennapi testnevelési órákon is hatékonyan lehet használni.
Kérjük a jelentkező pedagógusokat, hogy oktatási tapasztalataik alapján válasszák ki az érdeklődésüknek megfelelő, adott iskolafokokhoz (1-4. évfolyam, 5-12. évfolyam) tartozó továbbképzéseket!

A képzésre az alábbi link alatt a regisztráció után tudnak jelentkezni az érdeklődők:

https://www.netfit.eu/login.php?usertype=2, illetve ezen az oldalon az összes induló képzésünket megtalálják és kedvükre tudnak válogatni a pedagógusok.


Regisztrációs, bejelentkezési problémával az alábbi elérhetőségen lehet segítséget kérni:
netfit@mdsz.hu
06-80-402-402


Miért jelentkezzen a pedagógus az akkreditált továbbképzésre?


– mert számos újszerű megoldást kínál a képzés
– mert 30 kreditpontot kap, aki sikeresen elvégezte a képzést
– mert igazán jó hangulatú képzéseken vehet részt
– mert rengeteg újszerű játékos feladatot, játékot ismerhet meg
– mert a teljes tematikát e-book formájában ingyenesen megkapja
– mert elméletben és gyakorlatban is megismeri az iskolai labdarúgás és szivacskézilabda élményközpontú oktatásmódszertani alapjait
– mert a szivacskézilabda továbbképzést elvégző iskolája ingyenes sportszercsomagot fog kapni a Magyar Kézilabda Szövetségtől
– mert az iskolai labdarúgás továbbképzést elvégző pedagógus jogosult lesz az MLSZ Bozsik Intézményi Labdarúgó Utánpótlás-nevelési programban sportcsoportvezetői feladatok ellátására
– mert szervezünk képzéseket a fővároson kívül is, így mindenki megtalálja a lakhelyéhez közeli képzési alkalmakat


Várjuk a jelentkezésüket!


Dulka-Tóth Krisztina
szakmai menedzser
Dél-alföldi Regionális Iroda
H-6722 Szeged, Boldogasszony sgt. 21.
T: (+36-62) 624-585
M: (+36-30) 963-83-17

 

Képzési időpontok a Miklóssy János Sportközpontban